MISTÄ MULLE KESÄTÖITÄ?!

Kevät auringon pilkistäessä ajatukset suuntautuvat väkisin jo tulevaan kesään ja kesälaitumille… Kuinka on kiva auringon paahtaessa pulahtaa siniseen mereen ja loikoilla vihreässä nurmikossa. Tekemistäkin kesällä olisi monenlaista, on festareita, on erilaisia urheilutapahtumia, olisi kiva reissata ympäri Suomea tai miksei vaikka ottaa halvat lennot johonkin… tai olisihan se moottoripyöräkin kiva… Ja haaveissa on aina ollut laskuvarjohyppy… Ja talvisaikanakin on monenlaisia menoja, joihin pitäisi säästää rahaa, mutta opintotuesta tai muusta etuudesta ei hirveästi säästetä. Jotta nämä kesän haaveet olisi mahdollista toteuttaa tai talvella syödä muuta kuin makaronia ja olla ehkä nostamatta sitä opintolainaa, niin nyt on aika toimia kesätöiden hakemiseksi!!

 

MILLOIN? -> NYT

Kesä tuntuu vielä helmikuun alussa kaukaiselta ajatukselta, mutta kesätöiden suhteen ollaan juuri NYT oikeaan aikaan liikkeellä eli nyt vain kiireesti rustaamaan sitä työhakemusta! Työpaikoilla suunnitellaan jo kesälomien ajankohtia ja työnantajat alkavat valmistautumaan ensi kesään rekrytoimalla kesätyöntekijät. Rekrytointiprosessit eivät ole aina nopeita, vaan siinä saattaa mennä pari kuukauttakin, kun kesätyöntekijät on valittu ja yleensä nämä prosessit alkavat helmikuussa tai viimeistään maaliskuussa. Itsekin törmäsin entisessä työssäni nuorten työllistäjänä harmittavan monta kertaa siihen, että nuori haki kesätöitä vasta huhtikuun lopulla tai toukokuun alussa, silloin ollaan auttamattomasti myöhässä! Ensimmäiseen kysymykseen eli siihen, että milloin töitä tulisi hakea, oikea vastaus on, että NYT HELMIKUUSSA!

 

MISTÄ? ->Anna mielikuvituksen lentää

Toinen mieleen tuleva asia on, että mistä minä niitä töitä sitten haen? Tämä onkin kysymys mikä askarruttaa aina ja usein jää monta mahdollista paikkaa hoksaamatta, kun rajaa liian tarkoin ajatuksensa siihen, että mitä minä osaan. Usein tämä ajatus kääntyy vielä omassa päässä niin, etten osaa mitään ja se on täysin väärä ajatus! Tässä vaiheessa työnhakuprosessia kannattaa käyttää mielikuvitusta. Päästää hetkeksi mielikuvitus valloilleen ja listata mahdollisia paikkoja mitkä mua kiinnostaa, mitä työtä haluaisin päästä kokeilemaan ja sitten ihan faktalistaa siitä mitä työpaikkoja on. Älä toppuuttele itseäsi tässä vaiheessa, vaan anna ajatuksen lentää. Liian pitkä lista, josta voi karsia on aina parempi kuin kaksi paikkaa paperilla. Mieti perinteisten kaupungin kesätyöpaikkojen ja vanhempien työpaikkojen lisäksi naapurien, kummien, mummun kaiman työpaikat läpi…  Ja taas tässä vaiheessa mieleen hiipi ajatus ”enhän mä osaa..” Heitäppäs se ajatus roskakoriin ja usko itseesi. Kesätyöntekijät ovat yleensä nuoria ja ilman ammattia olevia tai opinnot ovat vielä kesken. Silloin sinun opiskelema ala kertoo toki mielenkiinnosta ja antaa suuntaa sinun osaamisesta, mutta väittäisin, että ratkaisevassa roolissa on asenne. Se asenne millä lähestyt työnantajaa, kuinka motivoitunut olet hakemaasi työhön ja minkä kuvan annat itsestäsi.

Toki työpaikkoja miettiessä on yksi juttu, joka täytyy ottaa huomioon, on laki. Laki antaa tiettyjä rajoituksia tähän. Alaikäinen ei saa tehdä kaikkia töitä, kuten myydä alkoholituotteita, tehdä vaaralliseksi luokiteltuja töitä yms. Toinen mikä tietysti vaikuttaa aika ratkaisevasti on se, että mihin saakka pystyt kulkemaan? Ilman moottorikulkuneuvoa on haastavaa kulkea vaikka 40 kilometrin matkaa päivittäin, mutta nämä kaksi faktaa huomioon ottaen antakaa mielikuvituksen lentää ja haaveiden hetki kuljettaa teitä, kun teette kesätyöpaikkalistaa.

 

MITEN NIITÄ KESÄTÖITÄ HAETAAN? ->TAVALLAKAA EI VÄLIÄ KUNHAN HAKIJA OLET SINÄ!

Kun kesätyöpaikkalista on saatu vihdoin valmiiksi, niin esiin tulee asia ”mitenkä kummassa minä nyt sitten niitä töitä haen?” Kirjoitanko avoimen hakemuksen? Soitanko? Laitanko sähköpostia? Menenkö käymään? Vai voinko edes hakea kesätyöpaikkaa yrityksestä, joka ei ilmoita heillä olevan kesätyöpaikkoja auki? Harva yritys ilmoittaa kesätyöpaikoistaan edes nettisivuillaan, vaan suurin osa kesätyöpaikoista on ns. piilotyöpaikkoja, joihin siis tarvitaan tekijä, mutta paikasta ei ilmoiteta vaan täytetään sopivien hakijoiden joukosta. Eli todellakin kannattaa lähestyä kiinnostavaa yritystä vaikka eivät he kesätyöntekijöitä haekaan. Ensimmäisenä kannattaa tehdä CV tai päivittää olemassa oleva ajan tasalle. Ja kun nuorilla ei vielä välttämättä ole sitä pitkää työkokemusta, jota siihen laittaa niin silloin arvoon arvaamattomaan nousee sinun persoona, harrastukset ja vapaaehtoistyö. Mitä nuorempi olet ja vähemmän työkokemusta niin tuo silloin esille esim. hygieniapassi, kerhonohjaajakokemus, apuvalmentajana toimiminen ja opintojen työharjoittelujaksot. Kaikki vapaa-ajalla tehty toiminta tuo esiin aktiivisuuttasi ja aktiivisia työntekijöitähän työelämä hakee. Kun CV on tehty, voit aloittaa yhteydenotot työnantajiin. Pelkän sähköpostin varaan asiaa ei kannata jättää vaan soita työnantajalle tai käy hänen luonaan. Paikan päälle mennessä kannattaa CV ottaa mukaan ja jos hän pyytää jättämään erikseen hakemuksen niin toimita se. Sekä CV- että työhakemusmalleja on internet pullollaan, joten ne kannattaa hyödyntää. Ja mikä tärkeintä lähestyt työnantajaa sitten puhelimitse, kasvotusten tai vaikka sillä sähköpostilla niin ole oma itsesi! Ja ennen kaikkea, lähesty itse! Työnantaja haluaa kuulla ja nähdä työnhakureissulla sinut, ei äitiäsi! 🙂

Nyt vain ajatuksille siivet kesätyöpaikkojen listauksessa ja kohti unelmaduunia! Pakkaspäivän terveisin Ulla