Tajua Mut!

Tajua Mut!-toimintamalli on työkalu varhaiseen tukemiseen nuorten syrjäytymisen ehkäisemiseksi. Se on nopea ja helppo työkalu, joka voidaan ottaa käyttöön mihin tahansa työpaikkaan. Kohtaat sitten nuoria työssäsi oppilaitoksessa, terveydenhuollossa tai paikassa, jossa nuori oleilee vapaa-aikanaan. Myös 3.sektorin toimijat voivat halutessaan saada toimintamalli käyttöön. Toimintamallin ylläpitäjä Nivalassa on Nivalan työpajasäätiö ja toimintamallin käyttö muille organisaatioille on ilmaista.

Jos sinulle on noussut pienikin huoli nuoresta, niin kannustamme sinua kertomaan nuorelle Tajua Mut!-toimintamallista ja hänen luvallaan voit syöttää yhteystiedot järjestelmään. Tämän jälkeen vastuu sinulle nousseesta huolesta siirtyy etsivälle nuorisotyöntekijälle ja hän ottaa yhteyttä nuoreen viikon sisällä. Etsivä nuorisotyöntekijä ja nuori yhdessä lähtevät miettimään ratkaisuja nuoren tilanteeseen. Kaikki perustuu nuoren vapaaehtoisuuteen ja nuori saa tukea luotettavalta aikuiselta.

Nivalassa Tajua Mut!-toimintamalli on tarkoitettu 15-29vuotialille nuorille.

Lisätietoja Tajua Mut!-toimintamallin käyttöönotosta omaan työyhteisöösi tai yhdistykseen Nivalassa saat Tellervo Kivistö 040-7132040 tai Ari-Pekka Vierimaa 040-7132041, tellervo.kivisto@nivala.fi tai ari.pekka.vierimaa@nivala.fi

Lisätietoja toimintamallista www.tajuamut.fi

maaliskuu 28, 2018