Jatkopolkuja

Suunnitelmien ollessa auki on hyvä hetki rauhassa miettiä, että mihin suuntaan lähtee. Vaihtoehtoja niin opiskeluun kuin eri työllistymistä edistäviin toimintoihinkin on monia. YZ-projektissa autamme sinua löytämään tilanteeseesi oikean vaihtoehdon. Autamme niin kuntouttavan työtoiminnan paikan löytymisessä, työhakemuksen teossa kuin opintoihin hakeutumisessakin.

Opiskelu

Opiskelu vaihtoehtoja on paljon, niin aloja kuin opiskelumuotojakin. Voit opiskella mm. päiväopiskelijana, monimuoto-opiskelijana tai oppisopimuksella. Välillä voi oma alakin olla hukassa vaihtoehtojen maailmassa. Tutustuminen eri oppilaitoksiin, aloihin ja opiskelumuotoihin auttaa löytämään oman jutun.

Kuntouttava työtoiminta

Kuntouttava työtoiminta on tarkoitettu pidempään työttömänä olleille. Kuntouttavan työtoiminnan on tarkoitus parantaa elämänhallintaa ja olla ensimmäinen askel kohti takaisin työelämään. Kuntouttavan työtoiminnan järjestää kunta. Lisätietoa asiasta: http://www.te-palvelut.fi/te/fi/tyonhakijalle/tukea_tyollistymiseen/kuntouttava_tyotoiminta/

Työkokeilu

Työkokeilu on hyvä mahdollisuus selvittää omaa uravalintaa, miettiä uutta alaa tai mahdollisuuksia palata työelämään. Työkokeilu on te-toimiston, työkokeilijan ja työkokeilun järjestäjän (yritys, kunta tai kolmannen sektorin toimija) välinen sopimus, jossa määritellään selkeät tavoitteet ja työtehtävät jaksolle. Työkokeilijan tulee olla työtön työnhakija. Työkokeilu voidaan järjestää enintään viitenä päivänä viikossa, 4-8 tuntia päivässä. Lisätietoa työkokeilusta te-toimiston sivuilta: http://www.te-palvelut.fi/te/fi/erikoissivut/kaytannot_ja_saannokset/index.html

Palkkatuki

YZ-projektilla on rinnakkaishankkeena palkkatukihanke. Tämä rinnakkaishankkeen palkkatuki on tarkoitettu projektin asiakkaille ja on käytettävissä 31.5.2018 mennessä. Palkkatukityössä ollessasi olet työsuhteessa ja sinulle maksetaan TES:sin mukaista palkkaa, palkkatuki sinusta maksetaan työnantajalle. Palkkatukioikeus, sen kesto ja suuruus (30%, 40% tai 50%) määräytyy henkilökohtaisesti ja selviää te-toimistosta. Lisätietoja palkkatuesta Ullalta tai Ari-Pekalta.

Palkkatyö

Jos tarvitset nuorena työnhakijana apua työn hakemiseen tai CV:n tekemiseen niin YZ-projektista löytyy apua. YZ-projekti järjestää säännöllisesti nuorilleen koulutusta työnhakuun liittyen.

heinäkuu 19, 2017